Este cutremur total pentru Klaus Iohannis. Ludovic Orban tocmai a făcut o declarație, la Realitatea PLUS, că se gândește să-și facă partid. El a spus clar că actuala conducere a partidului „aproape că nu mai e PNL” și pentru prima oară și-a pus întrebarea dacă mai are ce să caute în partid.

„De duminica, echipa de conducere aproape ca nu mai e PNL, nu mai are nicio legatura cu spiritul liberal, cu cultura, traditia, democratia interna. Ce s-a intamplat la Congres pe mine m-a marcat profund si m-a facut pentru prima oara sa-mi pun intrebarea daca mai am ce sa caut in aceasta gașcă care a calcat in picioare lucruri fundamentale in democratie. Votul nu a fost liber, au fost 4 sisteme de control (…) A fost un cosmar, eu asa ceva n-am trait in 31 de ani. Pentru mine toti cei care au implementat un astfel de sistem reprezinta un pericol public pentru democratia romaneasca”, a declarat Orban.

Orban rupe PNL?

Întrebat dacă el crede că mai poate avea un viitor în PNL, Orban a dat un răspuns tranșant.

„Cu siguranta mai am un viitor in viata publica din Romania. Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit cariera incercand sa ma pun bine cu marimile, cu serviciile, ci prin munca, cu relatia cu oamenii simpli”, a spus Orban.

El s-a declarat gata să facă un alt partid.

„Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcție politică care sa continue trecutul Partidului Național Liberal, pentru ca in momentul de fata cei care conduc azi partidului nu au nicio legatura cu PNL si nu au nici legatura cu lucrurile in care eu cred”, a adăugat Ludovic Orban. „Deocamdata se mai pastreaza, asa, o aparenta”, a punctat fostul lider al PNL.