Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, sâmbătă, după ce FC Viitorul a câştigat Supercupa României, că fiul său Ianis va ajunge la o echipă foarte bună şi cu tradiţie, însă deocamdată nu s-a luat o decizie în privinţa transferului.

“Ianis a venit şi în vestiar, a stat o oră cu noi, vedem ce se va întâmpla zilele următoare. O să fie cu siguranţă o echipă bună, puternică, care se bate sus, cu tradiţie, dintr-un campionat foarte bun al Europei, în primele pase echipe. Să-l ajutăm să crească şi să devină foarte bun. E perioada în care se spun foarte multe. Noi tot ce facem, vorbim cu el, îi prezentăm anumite lucruri… El are nevoie de odihnă. La un moment dat o să luăm o decizie, sperăm să luăm cea mai bună decizie pentru el, să facă performanţă, să ajungă sus”, a spus Hagi la Digi Sport.

Între Viitorul Constanţa şi Spartak Moscova nu există o înţelegere pentru transferul lui Ianis Hagi (20 de ani), spune George Ogăraru sâmbătă.

Oficialul echipei patronate de Gică Hagi afirmă că este o simplă ştire apărută în presa din Rusia, până în acest moment neexistând ceva concret cu privire la cedarea căpitanului Viitorului. În momentul în care va fi ceva sigur, Viitorul va face totul public. Potrivit Sport Express, cele două părţi ar fi ajuns la un acord verbal şi au bătut palma pentru transferul lui Ianis Hagi la formaţia din Rusia, rămânând să mai fie puse la punct celelalte detalii. Suma de transfer nu a fost dezvăluită, însă preşedintele Gică Popescu a anunţat, luni, că are pe masă mai multe oferte, chiar şi de peste 10 milioane de euro. Lucrurile se pare că nu stau chiar aşa cu privire la numele echipei, afirmă Ogăraru, potrivit Mediafax.

„Nu e momentul să vorbim acum de Ianis. Când o să fie ceva, vom anunţa. Acum sunt doar nişte ştiri. Nu există nicio înţelegere verbală cu Spartak Moscova”, a spus Ogararu pentru Pro Tv. Ianis a marcat două goluri la Campionatul European U21, unul cu Croaţia şi unul cu Franţa, ambele din acţiune, fiind titular în toate cele trei meciuri disputate de România în grupă. În sezonul 2018-2019, el a reuşit 14 goluri şi 8 assist-uri în 39 de partide jucate pentru Viitorul.