Premierul Emil Boc a declarat, luni seară, la TVR1, că, din punctul său de vedere, scaunul de premier nu este pe viaţă şi dacă nu poate impune cele patru legi ale reformei prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament va lăsa pe alţii să facă treabă.

„Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă, am venit cu bună crediţă de la Cluj să fac treabă. Nu se poate, asta este, las pe alţii să facă treaba, dar vreau să am conştinţa împăcată că, atât timp cât am fost în poziţia aceasta, am făcut tot ce a ţinut de mine să fac reformele pe care le-am semnat în Parteneriatul pentru România”, a spus Boc.

Întrebat dacă ia în calcul ipoteza demisiei din funcţia de premier, Boc a spus că Executivul va merge în Parlament pentru asumarea răspunderii pe cele patru legi ale reformei şi „cei care nu doresc nu votează şi cade Guvernul”.

Un prim-ministru este fericit dacă pleacă acasă într-o perioadă de criză

Emil Boc a mai spus că nu poate să nu facă reformele de teamă că va cădea Guvernul sau de teamă că mâine va pleca acasă.

„Să ştiţi că un prim-ministru este fericit dacă pleacă acasă într-o perioadă de criză”, a mai declarat Boc, precizând că meseria sa este de cadru didactic universitar şi „nu ţine cu forţa de scaunul pe care îl are în prezent”.

Nu s-a mişcat nimic de 7 luni

Premierul a ţinut să precizeze că a venit în această funcţie de la Cluj-Napoca, unde era primar şi simte ca nu s-a mişcat nimic de 7 luni de când s-a instalat Guvernul.

„Am făcut toate lucrurile aşa, ardeleneşte, să stabilim termene, să le punem apoi în aplicare. (..) Iată că suntem în coaliţie şi nu am reuşit pe nişte lucruri importante să luăm deciziile pe care le puteam lua definitiv, prin Parlament. Am avut toată disponibilitatea şi buna credinţă şi nimeni nu mă poate acuza că nu am avut, dar acum trebuie să finalizăm cu decizii”, a spus Boc.

Prim-ministrul s-a referit, astfel, la cele patru legi pentru care Executivul intenţionează să-şi asume răspunderea în Parlament, la începutul lunii septembrie, şi anume salarizarea unică, cumulul salarii-pensii, învăţământ şi restructurarea aparatului de stat.

De altfel, Emil Boc a ţinut să precizeze că, dacă nu se adoptă legile reformei prin asumarea răspunderii Guvernulului în Parlament, nu se mai justifică Parteneriatul pentru România, documentul pe care s-a clădit coaliţia guvernamentală dintre PSD şi PDL.

SURSA: Mediafax