Astfel, aproximativ 6000 de dispozitive din cele care au opțiunea de securitate activă au înregistrat încercări de atac, în perioada septembrie 2013-februarie 2014.

Printre cele mai des întâlnite categorii de amenințări informatice se numără troienii care trimit mesaje scurte la numere cu suprataxă (42,34%), aplicațiile cu potențial periculos (Riskware, 40,96%), aplicațiile pentru exploatarea telefonului (5,09%) și instrumente folosite pentru hacking (0,84%).

Cea mai întâlnită amenințare blocată de  Orange Antivirus este Android.Trojan.SMSSend.HN,  un virus care vine la pachet cu o aplicație pentru conținut pornografic. La fiecare click pe clipurile din interfață, aplicația trimite un SMS în valoare de 3 euro la un număr scurt.

Pe locul doi se află Android.Riskware.Mobgen.A, o aplicație care se răspândește agresiv prin reclamă cumpărată pe site-uri legitime. Atunci când utilizatorul navighează pe site-urile respective folosind un smartphone sau o tabletă, va fi întâmpinat de o reclamă de tip pop-up care îl avertizează că telefonul acestuia e infectat. Dacă utilizatorul apasă OK, va începe descărcarea acestui riskware.

Android.Trojan.SMSSend.FOocupă locul trei cu 6.66% din numărul de amenințări din topul Orange Antivirus. La fel ca și Android.Trojan.SMSSend.HN, virusul trimite mesaje scurte la numere cu suprataxă la fiecare click în aplicație.