O cruce a morții este atinsă atunci când media pe termen scurt a unui activ scade sub nivelul pe termen lung, ceea ce unii analiști spun că reprezintă o altă mișcare descendentă. În acest caz, ne uităm la media pe 50 de zile care se apropie periculos de aproape 200 de zile.

Acest semnal de alarmă în legătură cu scăderea monedei virtual se potriveşte cu o avertizare făcută de Goldman Sach pe 11 martie. Echipa de analişti condusă de Sheba Jafari a avertizat că vânzarea se află la orizont, menţionând scăderea din februarie de 5.922 dolari.

Potrivit datelor site-ului de cercetări şi informaţii CoinDesk, bitcoin a scăzut în decembrie până la 8.970 de dolari pe unitate.

Cea mai valoroasă monedă virtuală din lume s-a depreciat cu circa 55% de la un maxim de aproape 20.000 de dolari arins la sfârşitul lunii decembrie.

Declinul a avut loc în condiţiile atenţiei tot  mai mari date de autorităţile de reglementare tranzacţiilor cu monede virtuale şi a avertismentelor din Coreea de Sud referitoare la posibila interzice a acestor operaţiuni. Tranzacţiile cu monede virtuale din Coreea de Sud reprezintă aproximativ 20% din totalul pieţei globale.

Între monedele virtuale, bitcoin a fost afectată în mod special, în timp ce moneda aflată pe locul al doilea pe piaţă, etherum, s-a menţinut peste nivelul de 1.000 de dolari în tranzacţiile recente. Cu toate acestea, valoarea totală a monedelor virtuale urmărite de CoinMarket.com este în prezent de circa 450 de miliarde de dolari, jumătate faţă de valoarea înregistrată la începutul lunii decembrie.