Corpul omenesc este strabatut în plan subtil de numeroase canale energetice denumite meridiane. Blocarea acestora face ca în plan fizic organismul să resimtă îmbolnavirea. Locurile în care meridianele se intersecteaza se numesc puncte de acupunctura, în limba chineza “Xue” (cavități), aceste puncte sunt de fapt cele stimulate cu ajutorul acelor speciale pentru acupunctură. Acupunctura a fost studiată de chinezi încă din antichitate, fundamentele ei bazându-se pe observaţie atentă a celor mai mici semne care astăzi ar intra în cadrul noţiunilor de semiologie. Este o metodă ce poate fi folosită la ora actuală și în completarea tratamentelor clasice medicale. Acupunctura se face prin stimularea cu ace speciale care determină eliberarea în sistemul nervos central de endorfine (hormoni cu efecte benefice, important fiind cel analgezic). Este o explicaţie a faptului că poporul chinez crede că există un influx vital “ki”, care circula de-a lungul a 24 de meridiane strâns legate între ele pe care care se află puncte importante.

Întrebare este “Ace sau laser?”

Efectul laser-acupuncturii este superior acupuncturii clasice, cu ace, deoarece la stimularea punctelor de acupunctură se adaugă efectele specifice ale laserului asupra ţesuturilor, care transmite atât o stimulare energetică a meridianelor corespunzătoare, cât şi efecte locale şi efecte la distanţă de reglare a proceselor inflamatorii cronice. Principiul e același, însă stimularea se face diferit. Laserul reprezintă o soluție modernă, o întrepătrundere între acupunctura, fizioterapia clasică și aplicațiile biofizicii. În loc de înțepătura cu ac, laserul folosește fotostimularea: un pointer cu lumina laser de joasă energie, îndreptat către punctul de acupunctură.

Laser-acupunctura, procedura ce poate fi efecutată la centrul Bioversity din București, presupune aplicarea unei surse de lumină laser în punctele tradiţionale de acupunctură. Procedura este total nedureroasă, aseptică, atraumatică. Laserterapia a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii 10-20 de ani. Energia luminoasă absorbită de ţesuturile pacientului declanşează  modificări biologice la nivelul celular care duc la intensificarea circulaţiei sangvine locale; poate înlătura temporar durerea şi rigiditatea din muşchii minori şi articulaţii; relaxează muşchii şi poate înlătura spasmele musculare; dureri minore şi anchilozări asociate cu artrita și alte procese reumatologice. Lumina laser în spectru jos diferă de lumina obişnuită în patru moduri. Pe scurt, este mult mai intensă, direcţionată, monocromatică şi concentrată. Lumina laser în spectru jos are proprietăţi fizice pe care lumina obişnuită nu le are.

 

Ce este laserul semiconductor?

Principalele cauze ale bolilor cardiovasculare cauzate de microcirculația sanguină deficitară sunt tulburările de transport ale oxigenului. Transportul oxigenului este inhibat de grăsimi sau alte substanțe nedorite din sânge. Iradierea nazală cu laser poate ajuta la normalizarea activității globulelor roșii din sânge, iar ca urmare a acestui fapt acestea pot transporta mai mult oxigen la nivelul țesuturilor și implicit al organelor.
În cosmetică raza laser poate ajuta la eliminarea ridurilor, urmelor de îmbătrânire sau petelor de pigment, netezește cicatricile mici, acneea, remediază celulita,poate îndepărta părul nedorit, poate stimula cresterea părului, ajută în dietă.

Cu ajutorul Laserului cu Semiconductor toate celulele organismului nostru pot beneficia de mai multi nutrienți și energie. Dincolo de toate acestea, Laserul cu Semiconductor iradiază terminațiile meridianelor și punctelor de acupunctură din această zonă a cavității nazale și direcționează energia către creier putand normaliza funcționarea glandelor. Dedicați zilnic 15 minute zonei feței a cărei aspect doriți să o îmbunătățiți. În acest caz protecția ochiului este foarte importantă, nu uitați să utilizați ochelari de protecție.

Terapia laser poate fi efectuată cu dispozitive de wellness ce pot fi testate în centrul Bioversity din București, de pe strada Constantin Bălăcescu nr. 1, din apropierea Gării de Nord. Pentru programări și informații suplimentare, sunați la numărul de telefon 0374 900 300.

Indicaţii pentru laser, posibile efecte:

– Efect antialgic
– Creşterea locală a circulaţiei sangvine
– Înlăturarea durerilor minore şi a anchilozărilor locale ale muşchilor şi articulaţiilor.
– Relaxarea musculară.
– Înlăturarea spasmelor musculare.
– Accelerarea regenerării nervilor, a creşterii osoase şi a reparării ligamentelor.

 

Contraindicaţii:

– În zone injectate cu steroizi în ultimele 2-3 săptămâni.
– În zone suspectate de a conţine ţesuturi canceroase.
– În zone cu hemoragii active.
– Pe uter cu sarcină.
– Pe gât (în regiunea tiroidă sau a sinusului carotid) sau piept (nervul vagus sau regiunea cardiacă a toracelui).
– Direct peste zone cu răni deschise, dacă acestea nu sunt acoperite cu o barieră protectoare transparentă.
– Tratamentul ganglionilor simptomatici.
– In zona toracică a pacienţilor care folosesc un pacemaker cardiac.
– Pe ochi şi nu va fi aplicat la ochi.
– La ţesuturi ischemice la persoane cu boli vasculare unde alimentarea cu sânge nu poate urmări creşterea metabolică a cererii şi unde pot rezulta necrozări ale ţesuturilor.