Bill Gates a purtat un smoking negru și papion, o ținută care s-a potrivit cu rochia neagră fără mâneci, cu guler, aleasă pentru acest eveniment de iubita sa, Paula Hurd. Ea a accesorizat ținuta cu un colier de perle.

Relația lor era cunoscută cu mult timp înainte

Hurd, văduva fostului CEO al Oracle, Mark Hurd, și Gates și-au făcut publică relația în 2023, la aproximativ patru ani de la moartea soțului acesteia și la doi ani după încheierea căsătoriei lui Gates.

La acel moment o sursă a declarat pentru revista People că relația lor era „cunoscută de toată lumea” în cercul lor social.

Gates și Hurd au fost văzuți pentru prima dată împreună la evenimente sportive,  cum ar fi Laver Cup, în septembrie 2022 și  la Australian Open, în ianuarie 2023, scrie People.

Cu ce se ocupă iubita lui Bill Gates

Absolventă a Universității din Texas cu o diplomă de licență în administrarea afacerilor, Paula Hurd este dezvoltator, filantrop și organizator de evenimente „memorabile”, arată biografia ei de pe LinkedIn.

Hurd are două fiice: Kathryn și Kelly.

Gates și fosta sa soție, Melinda French Gates, au anunțat că divorțează după 27 de ani de căsătorie, în mai 2021.

După divorț, fosta soție a lui Bill Gates a intrat în posesia unor acțiuni în valoare de peste  1,8 miliarde de dolari din cadrul cadrul companiei Cascade Investment, fondată de Bill Gates din profiturile de la Microsoft. În plus, ea a intrat în posesia unor acțiuni în valoare de 309 milioane de dolari la AutoNation Inc.

bill si melinda gates
Bill Gates şi fosta sa soţie, Melinda / SURSA FOTO: The Financial Times

Melinda deține 14,1 milioane de acțiuni la Canadian National Railway Co., în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Această companie investește în imobilizare, energie și HoReCa.

Deși Melinda a acceptat escapadele soțului său, nimeni nu poate spune dacă au jucat un rol în destrămarea mariajului. În cererea de divorț, Melinda a descris căsnicia sa cu Gates ca fiind „distrusă iremediabil”, dar nu a dat mai multe detalii.

Prietenia lui Gates cu Jeffrey Epstein, celebrul pedofil mort în pușcărie, motivul separării?

Într-un interviu ulterior, Melinda Gates spunea că au existat anumiți factori care au contribuit la decizia de a divorța, cum ar fi relațiile soțului său cu alte femei, precum și întâlnirile controversate ale acestuia cu finanțatorul Jeffrey Epstein, celebrul pedofil condamnat, care a murit în închisoare în 2019.

În fruntea listei cu nemulțumiri a fost tocmai această asociere dintre Bill și Epstein, Melinda Gates afirmând: „Nu mi-a plăcut că a avut întâlniri cu Jeffrey Epstein. I-am spus clar acest lucru”.

Într-un interviu din mai 2022 pentru „Today”, Gates și-a oferit propria perspectivă asupra divorțului.

Recunoscând că a fost un „an greu”, co-fondatorul Microsoft și-a asumat o parte din vină pentru durerea cauzată familiei. Mai multe surse au declarat presei că prietenia lui Bill Gates cu Epstein „încă o bântuie” pe Melinda Gates. Potrivit presei, Bill și Melinda Gates s-au întâlnit cu Epstein, la New York, în conacul acestuia din Upper East Side, în septembrie 2013.

Surse citate de Daily Beast au afirmat că, la scurt timp după întâlnire, Melinda le-a povestit prietenilor săi că nu s-a simțit deloc confortabil și că era „furioasă” din cauza prietenei soțului ei cu Epstein.

După ce New York Times a dezvăluit întâlnirile lui Bill cu Epstein, în octombrie 2019, Melinda și-ar fi chemat consilierii de mai multe ori, grăbind divorțul.