"Uitaţi-vă la bugetul lor şi la ceea ce propun ei: Mitt Romney va lăsa băncile să-şi facă din nou propriile legi. Vă vor pune din nou lanţuri la picioare", a spus Biden.

Acuzându-l pe Barack Obama că-şi multiplică atacurile la persoană pentru a masca un "bilanţ ratat", tabăra lui Romney nu a întârziat să reacţioneze. Dacă ne întrebăm până unde poate merge preşedintele Obama pentru a fi reales, ştim acum că este este gata să spună că Mitt Romney vrea să pună din nou lanţuri la picioarele oamenilor, a declarat Andrea Saul, purtătoarea de cuvânt a candidatului republican la Casa Albă, care îl va înfrunta pe Barack Obama la 6 noiembrie.

O recentă campanie publicitară a democraţilor a creat deja o polemică. Spotul îl acuza implicit pe Romney de a fi responsabil de moartea unei femei bolnave de cancer, care a decedat după ce soţul ei a pierdut asigurarea de sănătate şi locul de muncă după preluarea companiei în care lucra de către fondul de investiţii creat de candidatul republican.

Tabăra lui Obama a apărat cuvintele lui Joe Biden: "Timp de mai multe luni, republicanii au vorbit despre desfacerea lanţurilor sectorului privat afectat de legi care îi protejează pe americani", a declarat directorul adjunct de campanie al lui Obama, dna Stephanie Cutter.

"De atunci, vicepreşedintele a folosit adesea o metaforă asemănătoare pentru a descrie necesitatea desfacerii lanţurilor care încorsetează clasa mijlocie", a continuat ea.

"Considerăm că indignarea echipei lui Romney faţă de comentariile vicepreşedintelui este ipocrită, ţinând cont mai ales de discursurile propriului lor candidat care au pus la îndoială patriotismul preşedintelui", a adăugat ea.