Vicepresedintele ales al SUA, Joseph Biden, a declarat in primul sau interviu acordat postului de televizune ABC TV ca economia americana „este mult mai proasta” decat si-ar fi putut imagina. Acesta a mai adaugat ca un al doilea plan de relansare economica este mai mult decat necesar.

„Economia SUA este intr-o stare mult mai proasta decat imi imaginam”, a spus Biden. Vicepresedintele ales, care va fi investit in functie pe 20 ianuarie, a sustinut, de asemenea, ca este nevoie de un nou plan de relansare a economiei. „Vor exista investitii majore, fie ca va fi vorba de 600 de miliarde de dolari sau mai mult, fie de 700 de miliarde de dolari, ceea ce este sigur este ca va fi o cifra la care nimeni nu s-ar fi gandit in urma cu un an”, a mai spus Biden.

Acesta a mai subliniat ca administratia Obama se va concentra pe crearea de noi locuri de munca si va investi masiv in infrastructuri pentru a pune economia americana pe roti.

„Cel mai important lucru pe care trebuie sa il facem este sa oprim hemoragia locurilor de munca si sa eliminam pierderile prin angajari”, a spus viitorul vicepresedinte.

Potrivit presei americane, valoarea celui de-al doilea plan de relansarea ar putea fi cuprinsa intre 975 si 775 de miliarde de dolari, ajungand chiar pana la 850 de miliarde de dolari.

Sursa: Fox News