Împrumutul face parte din Facilitatea pentru Eficiență Energetica acordată de UE/BERD și va finanța investițiile de eficiență energetică derulate de către companiile românești cu împrumuturi pe termen lung, în valoare de până la 2,5 milioane euro fiecare.

Cu ajutorul grantului finanțat de către UE, împrumutații care vor implementa investiții de eficiență energetica vor fi eligibili pentru stimulente din partea BERD de până la 15 procente din suma investiției, la finalizarea proiectului, în anume condiții.

Împrumutul inițial acordat de către BERD a permis BRD finanțarea a 11 proiecte de eficiență energetica în România, proiecte ce i-au ajutat clienții BRD să-și reducă cheltuielile de energie, să diminueze emisiile și să crească productivitatea per ansamblu.

“Acest proiect întărește suportul BERD în promovarea eficienței energetice în sectorul industrial privat în România. Suntem încantați să continuăm colaborarea de succes cu BRD prin extinderea finanțării pentru proiectele de eficiență energetică care vor înlesni sectorului de afaceri local accesul la finanțare”, a declarat Claudia Pendred, Director BERD România.

“Acest al doilea proiect de eficiență energetică reprezintă o extindere a proiectului de succes semnat cu BERD în mai 2008. Este, de asemenea, un indiciu evident al eforturilor constante făcute de către BRD pentru susținerea clienților privați din România, o țară care are nevoie de tehnologie modernă pentru a se adapta exigențelor competiției din Uniunea Europeană”, a adăugat Guy Poupet, președinte – director general al  BRD – Groupe Société Générale.

De la începuturile activității sale în România, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei și a mobilizat investiții suplimentare de peste 9 miliarde euro.