Lucrările pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul Călăraşi – Brăila vor începe în cursul acestui an, iar în 2011 va fi supus atenţiei sectorul comun româno-bulgar, a declarat ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu.

Potrivit acestuia, scopul lucrărilor îl reprezintă intensificarea schimburilor de mărfuri între ţările riverane fluviului.

„În ceea ce priveşte capacitatea de transport, în prezent Dunărea este folosită doar în proporţie de 10–15%, existând numeroase oportunităţi pentru intensificarea schimburilor de mărfuri între ţările riverane fluviului”, a explicat Berceanu.

Mai mult, ministrul a anunţat că din acest an vor începe şi lucrările de modernizare a infrastructurii din porturile fluviale, având prioritate cele în care sunt investiţii private.

Totodată, din acest an vor demara două proiecte de dezvoltare a capacităţii feroviare în Portul Constanţa precum şi lucrările la podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră.

„Prin implementarea acestor proiecte sperăm ca începând cu anul 2014 să avem pe sectorul român al Dunării o navigaţie fluentă pe toată perioada anului”, a spus Radu Berceanu. Acesta a adăugat că printre priorităţile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii se numără şi modernizarea căii ferate Constanţa – Bucureşti şi a tronsonului de autostradă Cernavodă – Constanţa.