Benzinăriile pe care le va deschide Rompetrol vor funcţiona sub brandul Litro, iar cele actuale îşi vor păstra denumirea, a declarat noul director general executiv al grupului, Saduokhas Meraliev. Primele unităţi Litro vor fi inaugurate pe autostrada Bucureşti-Constanţa.

Meraliev a adăugat că şi benzinăriile Rompetrol care vor fi modernizate vor fi numite Litro. Înb schimb, va fi păstrat brandul Dyneff din Franţa. De asemenea, vor fi vândute o serie de firme controlate de Rompetrol în alte ţări. Filiala Rompetrol din Albania va fi închisă

Potrivit sursei citate, grupul a amânat planul avansat în urmă cu câţiva ani de fondatorul Rompetrol, Dinu Patriciu, de a achiziţiona o rafinărie în Europa.

Meraliev a spus că firma Rominserv, din grupul Rompetrol, este implicată deja în două licitaţii în Kazahstan, şi că grupul va angaja 300 de salariaţi şi va derula investiţii de circa 100 milioane dolari.

Pe de altă parte, Meraliev a afirmat că grupul va decide anul viitor dacă va delista sau nu cele trei companii ale căror acţiuni sunt cotate la BVB, respectiv Rompetrol Rafinare, Rompetrol Well Services şi Rompetrol SA.

SURSA: Mediafax