Astfel, dacă luni prețul unui litru de EFIX Benzina 95 era de 5,46 de lei, acum Rompetrol a afișat pe site un preț de 5,58 de lei.

Benzina Alto 101, care era 6,11 lei, acum a ajuns 6,23 de lei, cu 12 bani mai scumpă, în timp ce Efix Diesel a sărit de la 5,38 lei la 5,5 lei.

Un litru Diesel Alto 55 s-a scumpit de la 5,7 lei la 5,82 de lei.
La Lukoil un litru de benzină Euroluk 95 se comercializează cu 5,47 lei (de la 5,41), iar sortimentul Ecto 98, cu 5,96 lei, de la 5,90. Motorina Euro L Diesel costă 5,38 lei/litru, de la 5,36. Sortimentul Ecto Super Diesel costă 5,71 de lei, după un preț anterior de 5,65 lei/litru.
Politica companiilor petroliere de a majora prețurile una după alta a atras interesul autorităților care aveau în analiza o investigație pe subiectul prețurilor carburanților.

Atât Consiliul Concurenței, cât și Fiscul au în lucru anchete sau controale în ceea ce privește politica de formare și de majorare a prețurilor la carburanții comercializați pe piața românească.

Săptămâna trecută, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, declara într-o conferință de presă, că odată cu adoptarea noii legi a concurenței, termenul de soluționare a iunvestigațiilor va scădea de la doi ani la câteva luni.

Totuși, investigația privind piața carburanților a fost declanșată în urmă cu șase ani, dar până în 2009, așa cum declara Chirițoiu, nu s-a făcut aproape nimic.

"Legea ne ajută să ne ocupăm de cazurile mai complicate şi astfel impactul va fi mai mare în economie. În loc să aşteptăm doi ani pentru o investigaţie şi eventual alţi trei în instanţă, putem ajunge la un termen de câteva luni pentru soluţionare", a afirmat preşedintele Consiliului Concurenţei.

" Primul caz pe care dorim să îl soluţionăm este o investigaţie pe piaţa combustibililor", a precizat președintele Consiliului Concurenţei.

Potrivit acestuia, investigaţia va fi finalizată în această vară, urmând ca în toamnă rezultatele să fie făcute publice.