Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR) l-a numit pe Dominic Bruynseels (48 de ani) preşedinte executiv al BCR.

Numirea lui Bruynseels în funcţia de preşedinte executiv survine ca urmare a încheierii Programului de Integrare şi Dezvoltare din BCR în aprilie 2008 – conform calendarului prevăzut, de 12-18 luni, se arata in comunicatul BCR.

Bruynseels se alătură BCR după o carieră de 27 de ani în cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat funcţia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail şi Corporate Banking Global în Pieţe Emergente.

Dominic Bruynseels a ocupat poziţii variate în cadrul Barclays Bank, începând la nivel de sucursală, apoi la nivel regional, central şi internaţional.

În partea a doua a carierei sale de 17 ani din Marea Britanie, Bruynseels s-a ocupat, printre altele, de planificarea financiară şi operaţională, precum şi de dezvoltarea reţelei şi a canalelor de distribuţie integrate.

Între 1997-1999 a fost Director Financiar responsabil de afacerile Barclays din Africa, Caraibe, Orientul Mijlociu şi America Latină. În 1999 a devenit Preşedinte executiv al Barclays Africa şi Orientul Mojlociu, responsabil pentru 12 subsidiare din regiune. Între 2005 şi 2007 a condus procesul de achiziţie şi integrare în grupul Barclays al Absa, bancă de top din Africa de Sud, şi a făcut parte atât din Consiliul de Supraveghere cât şi din Comitetul Executiv al Absa.

Manfred Wimmer (52), care a condus procesul de integrare a BCR în Erste Group, asigurând în acelaşi timp creşterea afacerilor băncii şi realizarea ţintelor financiare, se va întoarce la sediul central al Erste Bank în a doua jumătate a lui 2008, pentru a prelua o poziţie executivă în cadrul Grupului.

Data: 18 aprilie 2008

Sursa: BCR