Producătorul autohton de materiale de construcţii Baumix a anunţat că volumul vânzărilor realizate de companie în luna aprilie 2010 a crescut cu 30% faţă de luna precedentă.

În primul trimestru din 2010, piaţa materialelor de construcţii a scăzut cu 30% faţă de trimestrul similar din 2009, potrivit Baumix. Principala cauză a diminuării vânzărilor a fost lipsă proiectelor noi în 2009, care ar fi generat venituri şi la începutul acestui an. În acest sens, primul trimestru din 2009 a beneficiat de proiectele începute în 2008, astfel încât nu a fost atât de afectat de criza din domeniul construcţiilor.   

„În acest moment, piaţa a revenit la nivelul lui 2007, luna aprilie 2010 marcând chiar o depăşire a lunii aprilie 2007 şi suntem încrezători într-o evoluţie pozitivă continuă” a declarat Răzvan Bobe, director în cadrul companiei Baumix.

Potrivit acestui, strategia companiei se bazează pe reducerea costurilor şi adaptarea ofertei de produse la condiţiile de piaţă şi la nevoile clienţilor. „În ceea ce priveşte optimizarea costurilor, cel mai important pas a fost relocarea fabricii de la Gherla, într-un sediu propriu, anexat fabricii din Ploieşti, care a dus la o scădere semnificativă a costurilor adiacente de tip chirie, transport, costuri pentru stocuri, costuri de regie etc. Cât priveşte nevoile clienţilor, politica noastră de preţuri rămâne una flexibilă”, a explicat Bobe.