Totuşi, ministrul de externe Andrei Marga a precizat că România ar putea contribui cu 500.000 de dolari pentru susţinerea forţelor de securitate afgane după retragerea trupelor NATO.
"O parte din state şi-au anunţat contribuţiile financiare. România nu şi-a anunţat contribuţia în NAC nici de-a lungul desfăşurării Summitului, urmând ca acest lucru să-l definitivăm în perioada următoare. Ce vă pot spune este că se au în vedere contribuţii care ţin cont şi de ce au făcut statele până acum", spune Traian Băsescu. Potrivit şefului statului, ţările cu contribuţii mari în efective, trupe şi misiuni desfăşurate în Afganistan îşi pot permite anunţarea unor contribuţii financiare mai mici, pentru perioada 2015 – 2018.

"România are la această oră o decizie preliminară de a interveni cu 500.000 de dolari. Aceasta a fost repartizată până la această oră, dar aceste cifre trebuie luate în mişcare. Nu vreau să considerăm că sunt finale, este clar că depinde şi de nevoile care vor apărea. La această oră, acesta a fost calculul pentru România, făcut de centrul Alianţei, de la Bruxelles", a declarat Marga.