Acesta a explicat una din raţiunile noului acord de tip preventiv semnat de România cu FMI.

‘Avem nevoie de acordul cu Fondul Monetar Internaţional să ne ferim de riscul politic al alegerilor din 2012’, a spus Băsescu, într-o conferinţă privind evoluţia economiei.
Preşedintele României, Traian Băsescu, se aşteaptă la o creştere economică mai mare, în acest an, decât prognoza oficială de 1,5%. "Sunt mai optimist decât prognozele, dar va rămâne să vedem", a declarat şeful statului astăzi, la o conferinţă pe tema ieşirii României din criză.
Performanţele deosebite ale producătorului auto Dacia Renault de la Mioveni nu ne ajută cu nimic la creşterea nivelului de trai al populaţiei atâta timp cât în ţară există aceste regii consumatoare de bani, a declarat preşedintele României, Traian Băsescu, astăzi, la o conferinţă pe tema ieşirii României din criză.
Degeaba Dacia exportă atât de mult şi este unul dintre cei mai mari producători auto din Europa, dacă ai regiile acasă care fac arierate, a precizat şeful statului.
Potrivit acestuia, creşterile lor de arierate reprezintă de fapt banii care nu mai ajung în creşterea nivelului de trai, deoarece "se îdnreaptă către a menţine un aparat birocratic la regii şi un număr nejustificat de mare de salariaţi pentru ce au de făcut".

Oficialul a exemplificat cu sectoarele producţiei de cărbune şi cu cel al căilor ferate, care "sunt un obiectiv fundamental pentru ce avem de făcut".