'Bugetul pe 2016 este bugetul lui Victor Ponta. Nu înţeleg care este deosebirea între ce ar fi făcut Victor Ponta şi ce au făcut tehnocraţii. Guvernul a urmat întocmai instrucţiunile PSD şi PNL. A fost votat fără amendamente care să schimbe cumva viziunea celor două partide, dar el are două caracteristici extrem de grele. Una este că investiţiile sunt de numai 5,1% din PIB, în timp ce, comparând cu cel mai greu an de criză, 2010, atunci investiţiile au fost 6,8% din PIB. (…) Iar a doua arată un pas înapoi, arătând că tehnocraţii sunt pregătiţi să facă orice numai să stea pe scaunele de acolo – deficitul bugetar. Dacă anul acesta trebuia să avem un deficit de 1,2%, iată că tehnocraţii reuşesc să vină la un deficit de 3%, 2,95%. Este o decizie prin care noi îndepărtăm România de atingerea obiectivului de a intra în euro-zonă în condiţiile în care Europa are tendinţa de separare a zonei euro de zona non-euro. Şi ridicolul situaţiei este că vin tehnocraţii şi vor avea un deficit bugetar mai mare decât au avut politicienii', a afirmat Traian Băsescu.

În opinia sa, 'pentru tehnocraţi a fost mai scumpă ideea de a fi miniştri decât de a-şi servi ţara'.

Întrebat dacă îşi menţine aceeaşi părere bună despre Dacian Cioloş, Băsescu a spus: 'Da, părerea ca tehnician mi-o menţin, ca şi comisar european mi-o menţin, dar, din păcate, a venit tehnician şi s-a făcut politruc, asta e viaţa. (…) Primul lucru care l-a influenţat a fost dorinţa ca, prin orice mijloace, să rămână prim-ministru. Eu, dacă aş fost chemat ca tehnocrat, nu aş fi acceptat să-mi spună partidele: te-am chemat ca tehnocrat, dar uite condiţiile în care te votăm.

Băsescu este de părere că Guvernul Cioloş va rezista în funcţie până la alegerile parlamentare din 2016, întrucât 'va face tot ce politicienii îi vor cere'. AGERPRES