“Domnule prim-ministru, domnilor miniştri, domnule ministru al Sănătăţii, ceremonia este foarte scurtă, iar de data asta având în vedere timpul scurt până la alegeri, nu am decât o singură rugăminte la dvs – legea sănătăţii. S-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim să o depunem la Parlament. În rest, vă doresc mult succes şi să auzim numai de bine după alegeri”, a spus Băsescu, la ceremonia de învestitură a lui Arafat.

Raed Arafat a depus jurământul de învestitură, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu. La ceremonie a fost prezent premierul Victor Ponta, o parte din miniştrii Cabinetului său, precum şi consilieri prezidenţiali şi de stat.

Citiţi şi: Ponta despre Arafat: Sper să-l conving să rămână în Guvern şi după 9 decembrie

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru numirea doctorului Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii. Raed Arafat, care deţinea funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, devine ministru al Sănătăţii ca urmare a demisiei din această calitate a lui Vasile Cepoi. După demisia lui Cepoi, premierul Victor Ponta a fost numit ministru interimar al Sănătăţii.

Doctorul Raed Arafat este cel care a iniţiat, la Târgu Mureş, primul serviciu de urgenţă cu paramedici, după model occidental, denumit SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare), care este la acest moment unul dintre cele mai performante servicii medicale din România.

Sursa: Agerpres