"În primul rând, aştept un lucru important de la români, solidaritate în perioadă de criză, pentru că 2012 este tot un an de criză, dar un an în care România va fi într-o situaţie mai bună decât multe alte ţări", a spus Băsescu, la TVR, întrebat ce aşteptări are pentru anul 2012.

El a subliniat faptul că România şi-a consolidat echilibrele macroeconomice şi că are resurse să-şi atingă obiectivul de creştere economică de 2%.

"Construcţia de autostrăzi văd că merge tot mai bine, fondurile europene încep să fie absorbite tot mai bine, vom adera la noul tratat interguvernamental (al UE – n.r.), pentru că acolo este locul României, între ţările care se consolidează fiscal. Şi vreau să mai fac o observaţie: ne-am obişnuit să ni se pară că suntem ultimii. Vreau să ştiţi că România stă mai bine din punctul de vedere al datoriilor şi al deficitelor decât multe alte ţări din zone euro, ţări care ne dau lecţii. Românii nu au de ce să aibă complexul că suntem ultimii", a completat preşedintele.

El a mai spus că presa are obiceiul să prezinte acele lucruri care dezavantajează statistic România. El a mai precizat că, pentru 2012, "cuvântul de ordine" trebuie să fie "performanţă şi optimism moderat, pe fondul prudenţei".
SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: