Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile dintre cei doi s-au axat, în principal, pe oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe consolidarea cooperării economice.

‘Preşedintele Traian Băsescu a menţionat că România doreşte ca relaţiile cu Federaţia Rusă să fie fondate pe baze pragmatice, care să ţină cont atât de profilul internaţional, cât şi de interesele fiecărui stat. Totodată, şeful statului a arătat că România doreşte consolidarea dialogului cu partea rusă pentru valorificarea oportunităţilor de cooperare economică. În acest context, cei doi interlocutori au apreciat creşterea volumului schimburilor comerciale bilaterale în ultimii doi ani şi au subliniat necesitatea stimulării contactelor între mediile de afaceri din cele două state, în vederea valorificării eficiente a oportunităţilor existente’, se arată în comunicatul citat.

Şeful statului a adresat felicitări pentru încheierea unui mandat de succes şi a mulţumit ambasadorului Churilin pentru aportul adus la dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno- ruse.

De asemenea, preşedintele Băsescu a adresat ambasadorului Churilin urări de succes în activitatea viitoare, exprimându-şi convingerea că va rămâne ‘un prieten sincer al României şi un avocat al dezvoltării relaţiilor bilaterale’.