Fostul președinte Traian Băsescu face o serie de declarații șocante despre Viorica Dăncilă. El a spus că nu o va vota doar pentru că este de la PSD, dar a precizat că este tipul de candidat bun la prezidențiale.

”Marea ei greșeală este că se transformă singură în mămăiță. Ar trebui să renunțe la cocul ăla, totuși nu este așa bătrână! În rest, ar putea chiar să stârnească simpatie din partea oamenilor și să câștige respectul pentru că va fi atacată, iar ea este un om blând (…) Viorica Dăncilă a venit și a turnat untdelemn, acolo unde Dragnea a turnat lucruri grave. Oamenii nu erau pregătiți de o politică anti-UE și au avut un șoc. Dăncilă vine acum și spune ce relații bune au cu socialiștii europeni și așa este, că au primit funcții importante. Din ce dorea să-i dea Timmermans afară, acum le-a dat funcții de vicepreședinți.

Viorica Dăncilă nu va fi genul de candidat care să tracteze partidul și ea știe lucrul acesta. Dăncilă va fi un candidat tractat de partid. Ea ar putea fi un candidat bun, un candidat care să se bată într-o campanie.”, a spus Traian Băsescu, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

Băsescu a mai explicat că Viorica Dăncilă va avea ași în mânecă în fața lui Klaus Iohannis și a mai spus că nu va avea parte de multe subiecte prin care să fie atacată.