Volume tot mai mici anunta stabilizarea oscilatiilor, cel putin pentru moment. S-a mai urcat o treapta pe scara pretului, vechile niveluri de rezistenta (ultimele maxime) transformandu-se in praguri de sustinere. E posibil ca evolutia acestora sa se linisteasca pe termen scurt, insa intrevad o reintrare in trend ascendent pe termen mediu si lung din toamna, datorita interesului mare din partea investitorilor.


9 August. Cotatii in usoara scadere.

10 August. Aceeasi liniste prezenta ieri in piata. In pofida agitatiei create de ridicarea pragului maxim de detinere la SIF-uri, piata a traversat cateva zile de vacanta: dupa ultimul val de cresteri ale cotatiilor, au urmat zile cu volume si volatilitati reduse. Insa in privinta titlurilor SIF, transferurile si luarea de pozitii de catre investitorii institutionali in actionariatul acestora sunt doar la inceput si cred ca vor debuta in forta incepand din toamna. Evolutia bancilor este destul de solida, nelasand loc pentru scaderi datorita rezultatelor bune raportate. Piata asteapta deocamdata publicarea rezultatelor semestriale, pana acum acestea dovedindu-se a fi bune.

11 August. Actorii din piata manifesta in continuare o atitudine de asteptare. Rezultatele semestriale vor reconfirma strategiile de plasamente.

12 August. Semnale bune din partea bancilor. Cifrele anuntate de acestea prezinta afaceri in crestere: profituri in urcare cu peste +50% fata de perioada aferenta din 2004, active de asemenea in crestere. Rezultatele primului semestru confirma continuarea trendului din 2004 in intreg sistemul bancar, iar anii de crestere si dezvoltare a sistemului financiar-bancar din Romania sunt doar la inceput.