Royal Bank of Scotland este deținută în proporție de 83% de stat, pierderile ei fiind suportate de contribuabilul britanic de rând.

RBS a realizat o pierdere record de 24,1 miliarde de lire sterline în 2008.

RBS a alocat în 2010 nu mai puțin de 1,32 miliarde lire sterline (1,5 miliarde euro) pentru bonusurile acordate bancherilor de investiţii.  

Stephen Hester este renumit în Marea Britanie și nu numai pentru declarația surprinzătoare pe care a făcut-o anul trecut, când a spus că până şi părinţii lui consideră că are salariul prea mare.

Dacă îi întrebaţi pe mama sau pe tata, vă vor spune că eu sunt plătit mult prea bine. Asta dovedeşte faptul că am oameni foarte apropiaţi care au o astfel de viziune asupra bancherilor", a spus Hester, ale cărui venituri sunt strâns legate de valoarea acţiunilor băncii pentru care lucrează.

Hester a preluat funcţia de CEO al RBS în octombrie 2008 şi a promis că în primul an nu va accepta niciun fel de bonus, însă până în 2011, valoarea totală a primelor pe care aceste le-ar putea încasa ar putea ajunge la 10 milioane de lire sterline.