Cu o experiență de peste 19 ani în domeniul bancar, Dragoș-Alexandru Călin a ocupat funcția de Head of Sales, în cadrul First Bank, iar anterior a făcut parte din echipele Bancpost, Raiffeisen și Credit Europe Bank, conform unui comunicat.

Exercitarea de către Dragoș Călin a responsabilităților aferente funcției de Director General Adjunct – Divizia Comercial se va realiza după data obținerii aprobării prealabile a Băncii Naționale a României (BNR).

Demararea și implementarea strategiei de business

„Începand cu 01 martie, Dan Popa care a asigurat coordonarea Diviziei Comerciale, demararea și implementarea strategiei de business, din poziția sa de Director General Adjunct – Divizia Comercial, va preda ștafeta unui nou coleg, Dragoș Călin. Cu o experiență bancară de peste 19 ani în domeniul comercial, Dragoș Călin se va alătura echipei BRCI, după ce a deținut funcția de Head of Sales în cadrul First Bank.

De asemenea, Dragoș-Alexandru Călin are expertiză și în activitatea de analiză credite, deținând anterior funcția de Director Executiv – Small Business Banking în cadrul Bancpost. Îi mulțumim domnului Dan Popa pentru toată activitatea și contribuția sa în cadrul BRCI, în această perioadă dificilă, și suntem convinși că împreună cu Dragoș Călin vom avea o dezvoltare organizațională care să ne permită să fim mai performanți, atât la nivel individual, cât și ca echipă”, afirmă George Ciobănașu, președintele Consiliului de Supraveghere al BRCI.

Premise favorabile pentru recuperarea economică de la BNR

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Leonardo Badea a afirmat că există premise favorabile în prezent pentru o continuare a tendinţei de recuperare economică care s-a manifestat în trimestrele III şi IV ale anului trecut.

„Deja de mai bine de un an aproape toate analizele privind evoluţia variabilelor macroeconomice şi financiare sau referitoare la prognoze ale acestora implică referiri la evoluţia pandemiei COVID-19. Şocul pandemic care a lovit aproape întreg globul este cea mai evidentă demonstraţie pe care o puteam primi pentru a înţelege că starea de sănătate a populaţiei şi riscurile de îmbolnăvire cu care aceasta se confruntă au repercusiuni majore asupra evoluţiei economiei.

Dacă până acum un an se vorbea doar despre implicaţiile pe termen lung ale acestor factori, mai mult din perspectivă demografică, în ultimele luni ne-am obişnuit să folosim modele pe termen scurt şi date cu frecvenţă ridicată pentru a corela situaţia medicală cu gradul de restricţie al activităţilor şi mobilităţii persoanelor şi în final cu evoluţia aşteptată a sectoarelor economiei”, a spus Leonardo Badea.