Axigen, dezvoltatorul roman de solutii de mesagerie, membru al grupului Gecad, a incheiat un parteneriat tehnologic cu producatorul de solutii hardware si software Sun Microsystems, si a devenit Partener Asociat in cadrul Programului Sun Partner Advantage for Independent Software Vendors, informeaza un comunicat Axigen.

“Unul dintre beneficiile principale ale parteneriatului nou incheiat este recunoasterea oficiala a stabilitatii si fiabilitatii solutiei dezvoltate de compania noastra pentru platformele Sun”, a declarat Oana Bornaz, CEO Axigen.

Potrivit comunicatului arhitectura flexibila multiplatforma a serverului de email Axigen a permis portarea acestuia pe platformele Sun si a contribuit semnificativ la mentinerea unui ritm constant de dezvoltare a versiunilor succesive de produse Axigen destinate altor sisteme de operare.Versiunea comerciala a serverului Axigenpentru platformele Solaris i386 a fost lansata  in 2006, produsul evoluand ulterior pana la versiunea 2.0.4, in timp ce versiunea 3.0 beta se afla in prezent in faza de testare publica.

 

Solutia de mesagerie electronica Axigen a fost dezvoltata incepand din 2003 de catre Gecad Tehnologies, o companie infiintata in 2001, membra a grupului Gecad, implicata initial in dezvoltarea de solutii antivirus.

Solutia Axigen este destinata companiilor mici si mijlocii dar si  furnizorilor de servicii Internet.

 

Sun Microsystems Inc. este producator de componente hardware si solutii software, fiind  prezenta in peste 100 de tari la nivel mondial.

 

Sursa: Capital 05 Martie 2007