Adrian Allott a fost numit in functia de directorul general al societatii de pensii private a Aviva (pilonul II). Adrian Allott lucreaza pentru Aviva Romania de la inceputul anului 2003, perioada in decursul careia a ocupat pozitiile de Director Financiar si Actuar si de Director General Adjunct (din vara anului trecut). Este membru al Institutului de Actuariat din Australia si Presedintele Asociatiei Romane de Actuariat. Are peste 15 ani de experienta in domeniu, lucrand de-a lungul timpului in companii din Noua Zeelanda, Australia, Filipine si Romania.

Aviva va investi pâna la 100 milioane de Euro in compania de pensii private si dispune de o forta de vanzari de peste 20 000 de agenti de marketing. „Lansarea viitoarei societati de pensii private, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Private ("Aviva Pensii Private"), reprezinta unul din evenimentele cruciale atat pentru companie cat si pentru piata romaneasca in general. Sunt sigur ca evolutiile actuale în aceasta zona, vor determina cresterea gradului de interes al romanilor pentru produsele de economisire pe termen mediu si lung, care va influenta pozitiv segmentul de pensii si asigurari de viata al pietei din România”, a declarat Shah Rouf, Director General Aviva Asigurari de Viata.

In 4 mai, Aviva Asigurari de Viata si-a anuntat depunerea la CSSPP a cererii de autorizare de constituire a societatii de pensii private (pilonul II).