În ziua de joi, 9 octombrie, au fost înregistrate pentru prima dată peste 100.000 de cazuri de infectare în Europa, în contextul în care nici Rusia sau Marea Britanie nu au reuşit să reducă numărul de infectări în ultimele cinci zile, conform agerpres.ro

Persoanele în vârstă şi cele care fac parte din grupe vulnerabile trebuie protejate

„Nu avem răspunsuri noi. Ştim ce avem de făcut. Este îngrijorător să vezi atât de multe ţări din Europa în care numărul infectărilor este în creştere iar guvernele trebuie să ia decizii ferme pentru a încerca să limiteze şi să blocheze transmiterea virusului”, a transmis Mike Ryan într-o declaraţie de presă susţinută la Geneva.

Directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS a atras atenţia că persoanele în vârstă şi cele care fac parte din grupe vulnerabile trebuie protejate.

Trebuie menționat că distanţarea fizică, purtarea măştii, aerisirea încăperilor sunt foarte importante. Trebuie să fim foarte, foarte atenţi cu privire la întâlnirile la care participă mulţi oameni şi care stau apropiaţi.

De asemenea, OMS a înregistrat vineri, 9 octombrie, un record de infectări cu noul coronavirus la nivel global – 350.766 în 24 de ore. Până în prezent, de la începutul pandemiei, virusul a afectat 36,58 milioane de persoane iar peste un milion de oameni au murit, conform Reuters.

Mike Ryan a anunţat că a prezentat conducerii OMS o listă cu specialiştii pentru o misiune internaţională în China, care să afle originile acestui virus, descoperit la sfârşitul anului trecut în Wuhan.

Semnal de alarmă din partea OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că aproximativ una din zece persoane este posibil să fi fost infectată cu noul coronavirus. În acest context, marea majoritate a populației rămâne în continuare vulnerabilă la COVID-19.

Sute de milioane de persoane ar fi putut fi astfel infectate deja cu noul coronavirus, mult mai multe în comparaţie cu bilanţul actual, de aproximativ 35 de milioane, notează DPA.

”Cele mai bune estimări actuale ale noastre ne indică faptul că aproximativ 10 procente din populaţia globală este posibil să fi fost infectate cu acest virus”, a declarat luni la Geneva biroului executiv al agenţiei specializate a Naţiunilor Unite pentru sănătate directorul Departamentului de Urgenţe Medicale din cadrul OMS, Mike Ryan.