Deși pornirea încălzirii ne oferă confortul de care avem nevoie pe timp de iarnă, pentru pisicile și câinii din casă asta poate însemna un risc, favorizînd apariția puricilor.

Cum afectează centralele de apartament animalele de companie

Experții în sănătatea animalelor avertizează proprietarii de câini și pisici cu privire la apariția puricilor, care pot ataca patrupedele pe perioada iernii. Având în vedere că tendința oamenilor este să aibă o temperatură medie în locuințe, de până la 25 de grade în lunile de toamnă și iarnă, această temperatură ridicată oferă condiții optime pentru eclozarea ouălor de purici, scrie Express.co.uk.

Expertul în animale de companie, Chris Socratous, spune că ”este esențial să continuăm să ne tratăm animalele de companie și în lunile de iarnă, deoarece puricii nu sunt doar o pacoste sezonieră. S-ar putea să existe sute de ouă de purici latente, care se ascund în covoare și așternuturi și care așteaptă doar să iasă la suprafață”.

Cum să evitați să fiți năpădiți de purici

Chiar dacă nu puteți evita pornirea încălzirii în această iarnă, există o mulțime de remedii și tratamente speciale pentru animalele de companie care pot fi utilizate pentru a combate o infestare. Spălarea lenjeriei și a patului în care doarme câinele sau pisica, inclusiv păturile și jucăriile, va ajuta la distrugerea puricilor vii.

De asemenea, curățați cît mai bine și în mod regulat și propriile așternuturi, ținînd orice țesături care pot adăposti purici separat de prosoape și de îmbrăcăminte atunci când le spălați.

Ștergerea constantă a parchetului va oferi un nivel suplimentar de protecție după utilizarea unor produse speciale anti-purici. Aspiratul frecvent al locuinței este, de asemenea, un mod infailibil de a elimina puricii într-o clipă.