Facebook lansează un avertisment și anunță că va face tot posibilul pentru a-i proteja pe toți utilizatorii. Mai exact, Messenger, care este cea mai utilizată aplicaţie de comunicare din lume, va încerca să le atragă atenţia utilizatorilor în mai multe situaţii cu potenţial periculos, inclusiv atunci când aceştia sunt vizaţi de o escrocherie, transmite News.ro.

Concret, Facebook Messenger îi va atenţiona pe toți cei care folosesc această aplicație prin intermediul unui pop-up atunci când consideră comunicarea cu o anumită persoană periculoasă sub mai multe forme.

Vor fi vizate mesajele suspicioase de la necunoscuţii care ar putea încerca să înşele utilizatorii sau să pretindă că sunt altcineva. La fel, vor fi avertizaţi minorii atunci când sunt contactaţi de adulţi pe care nu-i cunosc. Notificările pop-up vor încerca să educe utilizatorii cu privire la pericolele pe care anumite mesaje şi persoane le ascund. Spre exemplu, celor mici li se va spune că trebuie să fie atenţi atunci când intră în legătură cu un adult necunoscut.

La fel va proceda Messenger şi în cazul tentativelor de escrocherie. Utilizatorilor li se va atrage atenţie să aibă grijă la mesajele care promit bani şi vin din partea unor persoane pe care nu le cunosc.

Facebook va urmări legăturile dintre persoane şi va avertiza printr-un pop-up utilizatorul atunci când cel care îi scrie nu este cine pretinde a fi. Utilizatorii vor fi sfătuiți, la nevoie, să blocheze contul care a încercat să-l înşele.