Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului(AVAS) a scos la vanzare prin licitatie publica active in valoare de patru milioane de dolari apartinand societatilor BRADMIN S.A. Brad si DEVAMIN S.A. Deva, doua filiale ale Companiei Nationale a Cuprului, Aurului si Fierului Mininvest Deva S.A., informeaza un comunicat AVAS.  Prin vanzarea activelor, AVAS urmareste recuperarea creantelor comerciale pe care le au cele doua societati.

Activele societatii Bradmin S.A. Deva oferite spre vanzare au un pret de pornire de 3.201.960 de dolari (fara TVA) si sunt compuse, printre altele, din cladiri si ateliere cu diferite intrebuintari. Potrivit comunicatului, terenul pe care sunt situate activele nu face obiectul licitatiei.

Licitatia publica pentru bunurile societatii Bradmin va avea loc in data de 16 martie a.c. la sediul AVAS din Bucuresti. Pretul de pornire la licitatia pentru activele DEVAMIN S.A. Deva este de 895.640 de dolari (fara TVA). Activele oferite spre vanzare sunt diferite constructii, iar terenul aferent constructiilor nu face obiectul licitatiei. 

Licitatia publica va avea loc in data de 20 martie a.c. la sediul AVAS din Bucuresti. 

Potrivit comunicatului, nu pot participa la licitatie persoanele fizice sau juridice care intra sub incidenta dispozitiilor legale privind valorificarea unor active ale statului, care presupun imposibilitatea incheierii de contracte de catre AVAS cu debitorii cedati ori fidejusorii acestora, precum si cu fostii proprietari ai bunurilor intrate in patrimoniul A.V.A.S. ca urmare a parcurgerii de catre aceasta ori de catre banca a unor proceduri de executare silita sau de realizare a garantiilor reale. Totodata, AVAS nu poate incheia contracte cu persoane inrudite pana la gradul al patrulea cu acestia sau cu actionari, administratori sau directori ale acestor socieatati, cu succesorii in drepturi ai acestora sau cu membrii Consiliului de supraveghere si indrumare, membrii Comitetului de coordonare a restructurarii si salariatii A.V.A.S.

 

Sursa: Capital 15 Februarie 2007