Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare, vineri 9 martie, un pachet  de actiuni reprezentand  72,4032% din capitalul social al societatii Automobile Craiova prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, informeaza un comunicat AVAS.   

Automobile Craiova S.A. are un capital social de 39.783.166,5 lei  iar obiectul de activitate al societatii este fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule. Societatea mai este detinuta de Sif Oltenia, in proportie de 22,06% si de catre alti actionari, in proportie de 5,53%. 

Scrisorile de intentie ale potentialilor investitori, care trebuie sa contina date legate de activitatea lor si motivul inscrierii in cursa preluarii, trebuie depuse la sediul AVAS pana in data de 25.04.2007.             

Daewoo Automobile Romania a rascumparat anul trecut, contra sumei de 60 de milioane de dolari, un pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al filialei Daewoo din Romania, de la compania coreeana Daewoo Motor Co. Ltd.

Sursa: Capital 09 Martie 2007