Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a amanat ceremonia semnarii contractului de privatizare pentru Electrica Muntenia Sud, dintre Electrica si EnelSpA, programata pentru 7 iunie, pentru o data care va fi comunicata ulterior, informeaza un comunicat al AVAS. 

Intentia de privatizare a companiei Electrica Muntenia Sud S.A. a aparut in iulie 2005, prin publicarea unei oferte pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni, oferta de care s-au aratat interesate zece companii din tari precum Cehia, Germania, Franta, Italia, SUA, si Spania.  

Companie energetica Enel SpA din Italia a fost declarata castigatoare, pretul oferit de italieni pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile Electrica Muntenia Sud fiind de peste 820 milioane euro. Enel SpA este cel mai mare grup de utilitati din Italia si detine in Romania doua filiale Electrica, Dobrogea si Banat.  

Actul normativ privind finalizarea acestei privatizari, urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial in zilele urmatoare.

 

Sursa: Capital 07 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: