Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a lansat la vanzare un pachet de 739.466 actiuni reprezentand 80,94 % din capitalul social al societatii Avioane Craiova, informeaza un comunicat AVAS. Vanzarea se va face prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. 

La negociere vor putea participa numai ofertantii – persoane juridice sau consortiu format din persoane juridice sau din persoane fizice impreuna cu persoane juridice.

Pentru a putea participa la privatizare, potentialii ofertanti trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a criteriilor de precalificare si a conditiilor de participare. Deschiderea plicurilor, continand Documentele care atesta indeplinirea criteriilor de precalificare si Documentele de participare, se va face la data de 2 mai, in prezenta reprezentantilor ofertantilor.  

Societatea comerciala Avioane Craiova are ca ca obiect principal de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Pachetul majoritar de actiuni al societatii Avioane a mai fost oferit la vanzare in 2006, dar AVAS nu a primit nicio oferta pentru societatea din Craiova.

 

Sursa: Capital 21 Martie 2007