Primul tratament din primăvara acestui an din Capitală, împotriva larvelor a fost omis, iar acum urmările se resimt. Potrivit ultimelor informații, în sectorul 6, unde au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile. În acest context, Primăria anunță intensificarea tratamentelor, însă acestea au doar rol de combatere a efectelor, având în vedere situația.

Astfel, de marți seară tratamentele împotriva țânțarilor vor fi intensificate în cartierul Brâncuși – zona B-dului Timișoara, sectorul 6, zonă unde au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile.

În același timp, se vor intensifica tratamentele de combatere a țânțarilor și în toate spațiile verzi adiacente acestei zone. Tot marți începe și  cel de-al șaptelea tratament de combatere a țânțarilor, tratament planificat în cadrul Programului Unitar de Acțiune aferent anului 2021. Tratamentul precedent s-a desfășurat pe durata a șapte zile operaționale, în perioada 1- 8 august.

Bucureștenii trebiue să știe că activitatea de dezinsecție la nivelul Municipiului București se desfășoară zilnic, în intervalul orar 21.30-05.30, în funcție de condițiile meteorologice.

Zonele în care se aplică tratamentele pentru țânțari 

În ceea ce privește zonele vizate, tratamentele de combatere a țânțarilor se aplică în următoarele zone:

– Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;

– Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;

– Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complec studențesc, 1 unitate militară;

– Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;

– Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;

– Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

În același timp, potrivit ultimelor informații, tratamentele de combatere a țânțarilor se fac de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se aplică pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcuri, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate Primăriei Municipiului București.

Aici sunt încadrate cimitirele, spitalele, căminele de elevi, dar și parcările de reședință. În ceea ce privește substanța folosită în acesată acțiune, este vorba despre insecticidul Microsin.

Primăria Capitalei informează că produsul este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător.

Acesta are și o serie de reacții adverse. Mai exact, în caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, acesta fiind și motivul pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.