Cele 20 de procente ar trebui să fie listate în luna noiembrie a acestui an, cu întârziere faţă de calendarul iniţial, care stabilise luna mai a anului pentru listarea pe bursă.

În cadrul procesului de privatizare a TAROM, decizie luată având în vedere angajamentele asumate de Guvern în faţa Fondului Monetar Internaţional, consultantul care va asista compania în procesul de listare este format din societăţile de investiţii financiare Carpatica Invest – Swiss Capital, singurul care a depus ofertă în cadrul licitaţiei.

Iniţial, cele 20 de procente fuseseră evaluate la minumum 20 milioane şi maximum 60 milioane de euro.

TAROM a selectat recent un nou director general, în persoana lui Christian Edouard Heinzmann, activitatea acestuia urmând să înceapă din data de 19 noiembrie. Acesta a fost selectat tot în urma deciziei, luată împreună cu FMI, de a a avea management privat la operatorul aerian naţional.

În data de 17 octombrie, Heinrich Vystoupil, fost manager pentru România al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM, acestea renunţând după o săptămână deoarece pretenţiile salariale au fost considerate exagerate de membrii Consiliului de Administraţie al companiei TAROM.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. TAROM este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993, a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000.
Sursa: Agerpres