Protestatarii împotriva măsurilor de austeritate din Grecia recurg frecvent la internet pentru a se coordona şi a se informa reciproc în legătură cu deplasările politicienilor luaţi în vizor.

De aceea, ministrul justiţiei, Miltiadis Papaioannou, a anunţat că se lucrează la un proiect de lege prin care bloggerii anonimi vor deveni mai uşor de identificat.

"Nu vor mai naviga ‘mascaţi’ pe internet’ – se arată într-un comunicat difuzat marţi seara pe pagina de internet a ministerului.’Pentru unii, internetul a devenit un instrument de defăimare care pune în pericol viaţa altor cetăţeni", subliniază ministrul.

Papaioannou a invitat, de asemenea, mass-media la o discuţie comună privind un set de reguli aplicabile în mod voluntar pentru a ţine în frâu vocile radicale din presa scrisă şi audio-vizuală. Se va discuta de asemenea despre o posibilă întărire a prerogativelor organismului grec de monitorizare a media.

Totodată, pe viitor, va fi simplificată utilizarea imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi stradale împotriva celor care încalcă legea, a menţionat ministrul grec al justiţiei, potrivit căruia "violenţele care s-au înregistrat în ultimele luni subminează instituţiile democratice".
SURSA: Agerpres