'Ca urmare a înfiinţării Autorităţii de Supraveghere Financiară, în anul 2013, prin comasarea CSA, CNVM şi CSSPP, în instituţie s-au regăsit trei stiluri diferite. Acest Cod Vestimentar nu reprezintă o însumare a acestor stiluri şi nici un compromis pentru fiecare. Înseamnă pur şi simplu o abordare nouă, proaspătă, flexibilă, orientată spre viitor', se spune în Codul Vestimentar al ASF.

Ţinuta standard în ASF va fi Smart Casual, cu două variante alternative în funcţie de circumstanţe: Business (pentru cei care interacţionează zilnic cu diverse categorii de colaboratori externi şi pentru toate situaţiile în care angajaţii participă la întâlniri cu parteneri externi, evenimente cu presa sau alte evenimente externe/de reprezentare) sau Friday Casual (doar pentru zilele de vineri, atunci când angajaţii nu au întâlniri cu persoane din afara instituţiei).

Smart Casual este un stil modern şi lejer, care îmbină armonios eleganţa şi confortul. Regula de bază este păstrarea unui echilibru formal între culori, volume şi texturi. La femei, acest stil presupune 'piese cu croială clasică sau uşor avangardistă, dar nu în combinaţii excentrice, taior, jachetă sau blazer, fustă midi sau 3/4, rochie cămaşă sau bluză, pantaloni în culori neutre, jeans clasici, cardigan, pantofi cu toc sau balerini, încălţăminte elegantă cu toc sau talpă plată (pantofi, balerini, cizme, botine/ghete, sandale fără a fi prea decupate sau extravagante), accesorii, iar la bărbaţi – pantaloni din stofă sau pantaloni chino (din doc), jeans clasici, cămaşă cu mânecă lungă, tricou polo, cravată (opţional), jachetă/blazer, pulover, pantofi cu sau fără şiret.

Stilul alternativ Business presupune la femei 'costum deux-pieces, cu fustă sau pantalon, în culori neutre, fustă midi sau 3/4, pantalon cu croială clasică (de evitat cei cu talie joasă), cămaşă/bluză într-o culoare neutra sau cu imprimeu discret, rochie croială clasică, în combinaţie cu un taior, pantofi model clasic, cu toc, închişi în faţă şi în spate (vara se poartă cu dres, iarna – cizme model clasic, cu toc), accesorii – eşarfă, curea, bijuterii – subtile, folosite cu măsură, în culori discrete', iar la bărbaţi – 'costum cu croială clasică, în culori clasice/neutre (negru, bleumarin, maro, gri) uni sau cu dungi sau carouri fine, cămaşa obligatoriu cu mânecă lungă, albă, în culori pastel sau în dungi, cravata poate fi cu dungi sau alte imprimeuri (de evitat culorile prea puternice sau imprimeurile excentrice), pantofi de calitate, din piele, negru sau maro, curea asortată cu pantofii'.

Vinerea, angajatele ASF vor putea purta 'jeans, tricou uni, la baza gâtului, culori mai îndrăzneţe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele', iar bărbaţii angajaţi la ASF – 'jeans, tricou uni la baza gâtului, culori mai îndrăzneţe, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele'.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este instituţia care care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează participanţii şi operaţiunile de pe piaţa financiară non-bancară din România.

Click pentru mărire. FOTO CREDIT: Florin Cîţu (http://florincitu.wordpress.com/)