Mai mulți pensionari din Germania au primit o lovitură fără precedent. Doi tâlhari români care au pretins că sunt instalatori s-au meșteri au reușit să îi jefuiască.

Mai exact, potrivit ultimelor informații, cei doi români s-au prefăcut că sunt muncitori și că trebuie să le repare rețeaua de apă sau acoperișul victimelor. Primul caz de înșelăciune a avut loc în cursul zilei de luni, în Südstrasse, când bârbații au sunat la apartamentului unui pensionar de 86 de ani.

Astfel, un român în vârstă de 20-25 de ani, solid, cu părul scurt și negru, îmbrăcat cu un tricou alb, pantaloni albi și vesta neagră, a susținut că trebuie să verifice baia bătrânului din cauza unei probleme la rețeaua de apă. Cei doi au mers la baie, iar tâlharul a deschis toate robinetele, distrăgându-i astfel atenția victimei.

La scurt timp, bătrânul a auzit un zgomot în apartament. Totuși, românul l-a făcut să creadă pe pensionar că nu se întâmplă nimic, iar după 15 minute a dispărut.

Lovitură pentru pensionarii din Germania

Pensionarul l-a privit pe român de la balcon cum a ieșit din scară alături de un alt bărbat, realizând apoi că a rămas fără comodă, dar și fără dulap în apartament. Victima a anunțat imediat autoritățile.

O lovitură similară a avut loc a doua zi, marți, atunci când românii au vizat un bărbat în vârstă de 87 de ani. De această dată, tâlharii au reținut deteriorarea casei bătrânului în timpul reparațiilor din cartier și s-au oferit să îi repare acoperișul pentru suma de 50 sau 60 de euro.

Cei doi bărbați au examinat apoi mai atent prejudiciul și au ridicat prețurile. Atunci când victima a vrut să le dea banii în numerar, unul dintre bărbați l-a distras, conform stiridiaspora.ro. Complicele a intrat apoi în casă, a furat banii și a ieșit cu mult mai mult decât ar fi costat pretinsa reparație. Victima și-a dat seama de ce i s-a întâmplat de abia în momentul în care meșterii au dispărut.