Au fost uciși! Atac devastator al militarilor ucraineni

Au fost uciși! Cutremur chiar acum la Moscova. Cel puțin zece soldați ruși și-au pierdut viața în urma unui atac ucrainean asupra unei baze militare din orașul ocupat Melitopol, din sudul Ucrainei. Există, de asemenea, numeroși răniți.

Atacul ar fi avut loc marți, pe 19 septembrie, după descoperirea unei baze militare a ocupanților în apropierea Uzinei de Motoare din Melitopol, relatează o sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Potrivit sursei citate, printre răniți se numără, de asemenea, comandantul Armatei 58 a Rusiei, desfășurată pe frontul din Zaporojie, precum și șeful cartierul general al inamicului. Ministerul rus al Apărării nu a comentat pe tema acestui atac.

Primul bilanț al atacului de la baza aeriană Sakî

SBU a anunțat, totodată, un prim bilanț al atacului de la baza aeriană Sakî din peninsula Crimeea, anexată ilegal de către Rusia în anul 2014.

Cel puțin 30 de soldați ruși au fost uciși și câteva avioane de luptă au fost avariate, potrivit SBU. Atacul de la baza aeriană Sakî a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. În momentul atacului, în baza aeriană de aflau 12 avioane.

Joi, pe 21 septembrie, armata ucraineană a anunțat că „forțele de apărare ale Ucrainei au efectuat un atac combinat asupra bazei aeriene militare din apropiere de orașul Sakî, în Crimeea ocupată temporar”. Astfel, au confirmat o declarație făcută pentru Reuters de o sursă SBU.

Potrivit acestei surse, atacul de la baza aeriană Novofedorivka, lângă Sakî, a provocat „daune serioase” inamicului.

Sursa a spus că „loviturile Serviciului de Securitate și ale Marinei și-au atins ținta și au provocat daune serioase echipamentelor ocupantului”.

Acesta este cel de-al doilea atac asupra bazei aeriene de la Sakî, după cel din august 2022.

Atac cu drone asupra Rusiei

Ministerul rus al Apărării a anunțat că duminică dimineață, pe 17 septembrie, Forțele aeriene ale Rusiei au respins un atac coordonat al Ucrainei asupra Crimeei, distrugând cel puțin șase drone care vizau peninsula din direcții diferite.

Două drone au fost distruse la ora 1:15 a.m. (22:15 GMT sâmbătă) în largul coastei vestice a Crimeei). O oră mai târziu, alte patru drone au fost distruse în largul coastelor de nord-vest şi est, a transmis instituția pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat dacă au existat pagube sau victime. Reuters nu a putut verifica raportul în mod independent. De asemenea, nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Rapoartele vin după o serie de lovituri ce au avut loc în această săptămână asupra unor obiective militare rusești din Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Acestea sunt văzute ca încercări ale Kievului de a frâna eforturile de război ale Rusiei.