Fondul de investitii Atlas Estates inregistrat in insulele britanice Guernsey si-a anuntat intentia de a construi un proiect rezidential cu 1.200 de apartamente in Capitala. Compania administrata de Atlas Management Company Limited, controlata de grupurile Elran, Izaki si RP Capital, a achizitionat, in 2006, pentru 27 de milioane de dolari un teren de 3,2 hectare pe care s-aflat fabrica de ulei Solaris, amplasata in zona Obor din Bucuresti.

Fabrica a fost demolata de Tab Construct, iar executia proiectului in sine va dura patru ani.

“Proiectul va raspunde cererii de pe piata rezidentiala si estimam ca se va derula pe o perioada de 4 ani de la data inceperii constructiei. Ne propunem sa demaram lucrarile in prima parte a anului viitor”, declara Libby Wiezman, Country Manager al Atlas Estates pentru Romania.

Atlas detine ,in Romania, trei proprietati: hotelul Golden Tulip, cumparat pentru 12 milioane de euro, un teren cu o suprafata de aproximativ 100,000 mp in zona Pipera (situat in spatele Scolii Americane, achizitionat in vederea dezvoltarii unui proiect mixt, preponderent rezidential) si terenul aferent fostei fabrici de ulei Solaris.

Portofoliul investitional al Atlas Estates este administrat la nivelul fiecarei tari de o firma de management specializata, in Romania activand Atlas Management Company (ROMCO).

Atlas Estates este listat la Bursa din Londra de la data de 1 martie 2006, iar din februarie grupul este listat si la Varsovia, fiind primul fond ce activeaza pe ambele burse.

Atlas a fost infiintata cu scopul de a dezvolta si investi in real estate in tarile din Europa Centrala si de Est. In prezent isi desfasoara activitatea in cinci tari – Polonia, Romania, Ungaria, Slovacia si Bulgaria, unde dezvolta si vinde apartamente, birouri si spatii comerciale. Compania este reprezentata pe piata din Polonia, unde a dezvoltat si deschis in 2007 primul Hilton Hotel and Convention Center din Varsovia.

Grupul detine participatii in cadrul unor proprietati imobiliare Atlas este fostul proprietar al cladirii Millenium Plaza din Varsovia, si opereaza in prezent Sadowa Business Park din Gdansk, Parcul Industrial Ikarus, cladirea de birouri Metropol, Ligetvaros Center si cladirea de birouri in Budapesta, precum si cladirea de birouri Atlas House din Sofia.

 

Sursa: Atlas Estates