Probabil inspirat de cazul recent al lui Mario Iorgulescu, senatorul PSD Robert Cazanciuc a înregistrat o propunere de completare a Codului Penal. El cere interzicerea suspendării pedepsei pentru ucidere din culpă în cazul în care şoferul era sub influenţa alcoolului, a altor substanţe psihoactive ori fără permis de conducere. Astfel de şoferi vor primi astfel direct închisoare cu executare, potrivit stiripesurse.ro.

Prin această iniţiativă legislativă, înregistrată de Ziua europeană fără decedaţi în accidente rutiere, Cazanciuc îşi propune conştientizarea tuturor participanţilor la traficul rutier, se arată într-un comunicat de presă al Senatului României.

„Sunt convins că vom contribui la conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Este o măsură care ne va proteja pe noi toţi, dar mai ales pe cei care ar putea să îi împiedice pe cei care ar intenţiona să se urce la volan băuţi, drogaţi sau fără permis”, a declarat Robert Cazanciuc.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti, contrar tendinţei din spaţiul comunitar în ceea ce priveşte numărul de decese raportat la un milion de locuitori, arată un raport al Comisiei Europene publicat în urmă cu doi ani.