Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a transmis un mesaj pe Facebook pentru toți șoferii care, în timp ce conduc, butonează telefonul mobil.

„O clipă de neatenție la volan – atât pentru scrierea unui mesaj, verficarea unei notificări, realizarea unei înregistrări live pe facebook, dar și pentru alte activități ce constau în folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil – te poate costa viața.

În mai puțin de 2 luni se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare”, se arată în mesajul Brigăzii rutiere.

Polițiștii atenționează că nerespectarea acestor prevederi se va sancționa cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă și 4 puncte penalizare.

De asemenea, vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Mai mult decât atât, în momentul în care conducătorul unui vehicul încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Brigada Rutieră București derulează în această perioadă activități preventive pentru a informa conducătorii de vehicule cu privire la modificările legislative.

„Folosirea telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul mersului, reprezintă un factor concurent la producerea de evenimente rutiere nedorite pe drumurile publice!”, se arată pe pagina de Facebook.