Atenţie la ce produse de protecţie solară folosiţi la plajă în vara aceasta!

Produse de protecţie solară, retrase de pe piaţă!

Compania farmaceutică americană Johnson&Johnson a retras de pe piaţa din Statele Unite cinci produse cu protecţie solară. Produsele vizate sunt o cremă patru spray-uri, care sunt scoase la vânzare şi în ţara noastră.

Testele asupra acestor produse fabricate de Johnson&Johnson, efectuate la un laborator din Statele Unite, au indicat prezenţa unei cantităţi de benzen la 27% dintre probele analizate, relatează stirileprotv.ro.

Benzenul poate duce la apariţia cancerului

Unele loturi conţineau cantităţi de benzen în concentraţii de trei ori mai mari decât cele admise de Agenţia Americană a Medicamentului.

Benzenul este o substanţă chimică care poate duce la apariţia cancerului, spun specialiştii.

Compania Johnson&Johnson a transmis, prin intermediul unui comunicat: “Lucrăm să îndepărtăm aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor.”

“Expunerea zilnică la benzenii din aceste creme de protecţie solară, la nivelul descoperit în testele noastre, nu ar trebui să cauzeze probleme de sănătate”, a mai precizat totuşi compania americană.

Care sunt produsele vizate de retragere?

Produsele vizate sunt Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.

Cremele solare Aveeno şi Neutrogena se vând şi pe piaţa din România.

Vaccinul Johnson&Johnson într-o singură doză, eficient şi împotriva variantei Delta, susţine compania

În altă ordine de idei, vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson ar putea fi eficient împotriva variantei Delta, indică un studiu recent.

Imunitatea oferită de acest vaccin cu o singură doză durează cel puţin 8 luni şi pare să ofere o protecţie adecvată împotriva variantei Delta, afirmă compania.

“Datele actuale pentru cele opt luni studiate până acum arată că vaccinul anti-COVID-19 cu doză unică, Johnson&Johnson, generează un răspuns puternic de neutralizare a anticorpilor care nu scade; mai degrabă, observăm o îmbunătăţire în timp”, spune dr. Mathai Mammen, şef de cercetare şi dezvoltare la nivelul vaccinului Janssen Johnson&Johnson.

“O doză unică de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson a generat anticorpi neutralizanţi împotriva unor variante îngrijorătoare ale SARS-CoV-2, care s-au dezvoltat în timp, inclusiv împotriva variantei Delta”, a mai indicat compania.