Situaţia a scăpat de sub control în America. Un nou atac sârngeros a făcut multiple victime. Este vorba despre un adevărat măcel întâmplat la Miami.

Atac armat în Miami

Două persoane au fost ucise, iar alte 20 rănite, duminică, după ce trei bărbaţi au ”tras în mulţime”, în faţa unei săli în care avea loc un concert, la Miami, în Florida, anunţă poliţia locală, relatează AFP. Atacul armat în masă a avut loc într-o zonă comercială, în apropiere de Miami Gardens, în nord-vestul acestui oraş de coastă..

Atacul, la o sală de biliard

O sală de biliard ”găzduia un eveniment programat, iar mai mulţi spectatori se aflau afară”, a anunţat Poliţia din Miami-Dade într-un comunicat. Trei bărbaţi au coborât dintr-un SUV Nissan Pathfinder ”şi au început să tragă la întâmplare în mulţime”.

Cei trei au urcat apoi în maşină şi au fugit, potrivit aceleiaşi surse. Poliţiştii care au intervenit primii la faţa locului au găsit doi morţi. Cel puţin 20 de persoane au fost spitalizate, iar cel puţin una se afla într-o stare critică.

Directorul Poliţiei din Miami-Dade, Alfredo “Freddy” Ramirez III a condamnat, într-un mesaj postat pe Twitter, ”un act armat ţintit şi laş”. ”Sunt nişte criminali cu sânge rece care au tras fără discernământ în mulţime, iar noi vom căuta dreptate”, a declarat el.

Statele Unite au o îndelungată şi dureroasă istorie a violenţei armelor de foc. Atacuri armate foarte mediatizate au vizat şcoli, locuri de muncă şi centre comerciale. Omuciderile au crescut în ţară anul trecut.

Atacuri armate au avut loc în ultimele luni la un centru FedEx din Indianapolis, într-un imobil de birouri din California, într-un magazin din Colorado şi în mai multe saloane de masaj la Atlanta.

Preşedintele american Joe Biden cataloga luna trecută violenţele din Statele Unite drept o ”epidemie” şi o ”ruşine internaţională”. Potriivt site-ului Gun Violence Archive, în 2020 peste 43.000 de oameni au fost ucişi în Statele Unite cu arme de foc, un bilanţ care include şi sinuciderile, anunţă news.ro.