Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus, luni, vizibil afectat, că ”orice atac împotriva preşedintelui Iohannis şi a PNL face bine PSD-ului şi ALDE”, comentând atacul lui Dacian Cioloş de duminică la adresa președintelui Iohannis. Liderul PLUS a spus ieri că îşi doreşte un preşedinte ”implicat şi responsabil”.

”Adversarul politic al PNL este PSD-ul lui Dragnea şi PSD-ul lui Tăriceanu. Îi sfătuiesc pe toţi aceia care vor să contribuie la îndepărtarea de la putere a acestui grup infracţional organizat să se mobilizeze, să facă această campanie pentru referendum şi le spun că orice atac împotriva preşedintelui Iohannis şi a PNL, în condiţiile în care suntem angajaţi într-o bătălie extrem de dură cu PSD-ul lui Dragnea şi cu PSD-ul lui Tăriceanu, face bine PSD-ului şi ALDE”, a spus, luni, Ludovic Orban, atunci când a fost întrebat ce părere are despre atacul lui Dacian Cioloş la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Dacian Cioloş, candidatul Alianţei 2020 USR Plus, primul pe lista pentru alegerile europarlamentare, a vorbit, la mitingul electoral de la Timişoara, despre rolul pe care ar trebui să îl aibă preşedintele României, Guvernul, dar şi Parlamentul. Cioloş a mai vorbit despre modificarea Constituţiei României şi despre responsabilitatea aleşilor. El a lansat un atac la adresa PSD, dar şi a preşedintelui Klaus Iohnanis, concluzia sa find: „Vrem un preşedinte implicat şi responsabil şi un guvern profesionist”.

Fostul premier, Dacian Ciolos, a lansat, duminică seara, primul atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a numit ”un președinte fără soluții”. Alianța USR PLUS și-a lansat duminică la Timișoara candidații la europarlamenare în fața membrilor de partid.

”Președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a mai declarat Cioloș. ”Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”, a mai spus liderul PLUS.

Atacul vine la două zile după ce liberalii s-au delimitat de guvernul Cioloș. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Vaslui, că propaganda PSD pune Guvernul Cioloș „în spinarea” liberalilor, dar uită că, de fapt, au sprijinit acest guvern și i-au dat voturile pentru învestitură. Liderul PNL a infirmat că președintele Klaus Iohannis și-ar fi asumat Guvernul Cioloș.