Noul VX6 a rezultat în urma cooperării companiei ASUS cu producătorul de mașini sport Automobili Lamborghini. Netbookul are ecran de 12 inci și performează la capitolul multimedia grație implementării celei de-a doua generații a soluției video NVIDIA Ion.
VX6 folosește totodată și tehnologia NVIDIA Optimus, capabilă să comute în timp real între grafica integrată și cea dedicată pentru a asigura performanțele video optime și o autonomie mai mare.

VX6 utilizează procesorul Intel Atom D525 cu două nuclee, oferind o putere de calcul fără precedent pentru un netbook de 12 inci. Noul model redă imagini în culori vii și clare la rezoluția 1366 x 768 pixeli. Acesta se poate conecta la televizoare HDTV cu diagonale mari prin intermediul ieșirii HDMI, oferind imagini 1080p.

Tehnologia Bang & Olufsen ICEpower folosită de VX6 reproduce un bass profund și bogat, într-o gamă extinsă. Netbook se remarcă în filme, jocuri și muzică prin sunetul surround de înaltă definiție, cu intensitate și claritate de cristal.

VX6 a adoptat standardul USB 3.0, transferul de date putând fi de 10 ori mai rapid comparativ cu USB 2.0, aspect esențial în operarea cu fișiere multimedia de mari dimensiuni. Totodată, VX6 folosește cea mai recentă variantă a tehnologiei Bluetooth 3.0, care a îmbunătățit lățimea de bandă și oferă performanțe de opt ori mai mari comparativ cu Bluetooth 2.1. Netbookul rămâne adeptul vitezei și în privința conectivității Wi-Fi, integrând cel mai rapid standard disponibil, 802.11n.

Utilizatorii netbook-urilor Asus  Eee PC VX6 beneficiază și de serviciul Asus WebStorage. Ei vor putea folosi o capacitate de stocare de 500 GB în mediul cloud.
 
Preţul estimativ al unui model este 600 de euro.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/ia09CDv-0K0?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/ia09CDv-0K0?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

SURSA: Asus