În primele şase luni de anul trecut, Astra înregistra venituri din prime brute subscrise de 516,7 milioane lei (118 mil. euro).

Din totalul de 601,7 milioane lei de pe primul semestru din acest an, 596,7 milioane lei au venit din asigurări generale, în creştere cu 17,3% faţă de anul trecut, când volumul din asigurări generale s-a cifrat la 508,6 milioane lei.

În totalul veniturilor Astra, 21,2 milioane lei au venit din afacerea din Ungaria, care a ajuns să conteze 3,5% din total.

Motorul principal al creşterii afacerilor Astra l-a reprezentat segmentul asigurărilor pe clădiri şi bunuri, unde veniturile au avansat cu 50%, la 177 milioane lei, faţă de 118 milioane lei în primele şase luni de anul trecut.

Creşteri importante s-au consemnat şi pe partea asigurărilor auto, Casco şi RCA. Astfel, veniturile din subscrierile pe Casco au avansat cu 9%, de la 55 la 60 milioane lei, în vreme ce veniturile pe RCA au crescut cu 10%, de la 202 la 223 milioane lei.

În ceea ce priveşte asigurările de sănătate, Astra a revenit pe creştere, cu 45%, de la 14 la 20 milioane lei, după ce anul trecut în primul semestru scăzuse cu 7,7%.

„Ne vom concentra pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru clienţi, pe extinderea internaţională şi pe dezvoltarea segmentelor de asigurări de viaţă şi sănătate, răspundere civilă, property facultativ, CASCO şi răspundere civilă pentru mijloace de transport aerian şi naval la nivel internaţional”, spune Iulius Alin Bucşa, preşedinte directorat ASTRA Asigurări.
Astra Asigurări  este controlată de The Nova Group Investments România SA cu 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL cu 26,04%, ambele companii fiind controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.