Compania de asigurari ASTRA – UNIQA isi mentine pozitia de asigurator al ROMAVIA si va furniza timp de un an, de la 1 ianuarie, servicii de asigurare a aeronavelor si raspunderi din activitati aeronautice in cadrul contractului incheiat, arata un comunicat Astra.

In cursa pentru asigurarea companiei ROMAVIA a mai fost inscrisa Omniasig, dar ASTRA – UNIQA a fost declarata castigatoare.

In anul 2006, ASTRA – UNIQA si-a crescut portofoliului de clienti si si-a consolidat pozitia de asigurator in sectorul aviatie, in prezent valoarea primelor subcrise pentru acest domeniu situandu-se la un nivel de peste 3,5 milioane de dolari. ASTRA – UNIQA are mai multi clienti in domeniu aviatiei, precum ROMAERO, Blue AIR, Aeroportul  International Bucuresti – Baneasa “Aurel Vlaicu” si Aeroclubul Romaniei.

Compania Romana de Aviatie “ROMAVIA” a fost fondata in anul 1991, este coordonata de Ministerul Apararii si are ca obiect principal de activitate executarea de prestatii aeronautice, prin efectuarea transporturilor de calatori, marfuri si posta, in trafic intern si international, executarea de zboruri in folosul protocolului national si al Ministerului Apararii, precum si organizarea, pregatirea si executarea de zborurilor speciale in folosul Administratiei Prezidentiale si a Guvernului Romaniei.

Sursa: Capital 5 Decembrie 2006