Astra, Clal România, Groupama Asigurări şi Uniqa vor deţine câte 15% din acţiunile societăţii care va emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, semnarea actelor constitutive fiiind programată pentru miercuri, 23 septembrie, au declarat surse din piaţa asigurărilor, citate de Mediafax.

„După câteva luni de discuţii şi întâlniri între viitorii acţionari, constituirea Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, a intrat în linie dreaptă, cu toate că mai sunt de lămurit o serie de aspecte, unul dintre acestea fiind componenţa Consiliului de Administraţie”, au mai spus sursele citate.

În acţionariatul PAID vor intra şi ABC Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins (fostă Asitrans), FATA Asigurări, Generali, Grawe, Garanta şi Irasig, fiecare urmând să deţină o participaţie de 3,33% din capitalul social.

Cei 16 asigurători au avut o pondere de aproximativ 35,9% din segmentul asigurărilor generale, care au însumat 7,07 miliarde de lei în 2008.

În schimb, subscrierile Allianz-Ţiriac Asigurări, Asirom, BCR Asigurări şi Omniasig, care nu vor participa la constituirea PAID, au totalizat 51,8% din piaţa asigurărilor generale.

SURSA: Mediafax